nieuws

Nature Cruiser door +31ARCHITECTS

Architectuur

Nature Cruiser door +31ARCHITECTS
Impressie: +31Architects

In opdracht van een ondernemer (en avonturier) ontwierp +31Architects een varende woning die het midden houdt tussen een woonboot en een schip.

In het ontwerp zijn grote raamkozijnen aan drie zijden van het schip geplaatst. Zij zorgen voor een maximale waterbeleving en een directe relatie met de natuur. Vanuit de woonkamer, het dakterras, het half-overdekt voordek of een (klein) terras op het achterdek, woonkamer of badkamer is het omliggende water direct bereikbaar om een duik te nemen.

Nature Cruiser door +31Architects

Impressie: +31Architects

Op de woonark kan het hele jaar op een ecologische manier worden gewoond. De boot vaart op een  elektrische hybride aandrijving. Zonnepanelen op het dak zorgen voor het opwekken van energie. Het casco van het schip is van aluminium om het water- en dierenrijk zo min mogelijk te belasten.

Nature Cruiser door +31Architects

Impressie: +31Architects

De woonboten worden leverbaar in diverse modellen en uitvoeringen. Variërend van 15 meter lengte met een compacte plattegrond tot 24 meter lengte met een luxere indeling waarbij gebruik wordt gemaakt van de opbergruimte onder het dek.

Nature Cruiser door +31Architects

Impressie: +31Architects

Op dit moment wordt gewerkt aan een protype van een 24 meter lange variant met duurzame materialen en installaties.

Lees ook:

Reageer op dit artikel