nieuws

Klimaatstatement door docenten Architectural Engineering

Architectuur

Klimaatstatement door docenten Architectural Engineering

De docenten van de leerstoel Architectural Engineering aan de TU Delft hebben een klimaatstatement geformuleerd. Daarmee laten ze hun steun blijken aan de duizenden studenten die de afgelopen tijd meeliepen in wereldwijd georganiseerde klimaatmarsen.

Statement zoals geformuleerd door de docenten van de leerstoel Architectural Engineering:

“”Niet akkoord gaan met klimaatactie zou niet alleen immoreel zijn maar ook een suïcidaal.”  –  VN-secretaris-generaal António Guterres op de COP24 klimaatconferentie, Katowice, Polen, 12 december 2018

Wij, docenten van de leerstoel Architectural Engineering aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft, handelen solidair met de duizenden mensen die marcheren voor de toekomst van onze planeet. We ondersteunen de inspanningen van de nieuwe generaties om hun eigen toekomst en de toekomst van hun kinderen te garanderen.

De bouwsector draagt ​​in grote mate bij tot de wereldwijde CO2-uitstoot. Als AE-onderwijsteam zijn wij van mening dat nieuwe economische en industriële processen mogelijk en noodzakelijk zijn. Klimaatgerelateerde uitdagingen moeten onmiddellijk worden aangepakt om te zorgen voor een welvarende toekomst voor onze planeet en de toekomstige generaties.

In onze dagelijkse praktijk combineren we design en technische innovatie door innovatieve en inspirerende architectonische oplossingen te zoeken voor milieu- en maatschappelijke kwesties. We worden gedreven door de noodzaak om anders te denken over geldstromen, energieopwekking, efficiëntie en participatie van mensen. We moedigen onze studenten aan hun rol als architect te onderzoeken bij het ontwikkelen van een toekomst bestaande uit urgente veranderingen, door de bestaande mogelijkheden te begrijpen en door die te combineren met de hoop die innovatie met zich meebrengt.”

Het statement is ondertekend door de volgende docenten:

Thijs Asselbergs Professor of Architectural Engineering, Peter Luscuere Professor of Building Physics and Services, Henriette Bier Associate Professor of Robotic Buildings, Marcel Bilow Associate Professor of Building Product Innovation, Ferry Adema Teacher of Architectural Engineering, Elise van Dooren Teacher of Architectural Engineering, Jelke Fokkinga Teacher of Architectural Engineering, Bas Gremmen Teacher of Architectural Engineering, Pierre Jennen Teacher of Architectural Engineering, Gilbert Koskamp Teacher of Architectural Engineering, Hubert van der Meel Teacher of Architectural Engineering, Mauro Parravicini Teacher of Architectural Engineering, Roel van de Pas Teacher of Architectural Engineering, Job Schroën Teacher of Architectural Engineering, Mo Smit Teacher of Architectural Engineering, Annebregje Snijders Teacher of Architectural Engineering Pieter Stoutjesdijk Researcher of Architectural Engineering, Paddy Tomesen Teacher of Architectural Engineering

Meer over duurzaamheid

Reageer op dit artikel