nieuws

KAAN Architecten opent kantoor in Parijs

Architectuur

KAAN Architecten opent kantoor in Parijs
Institut des Sciences Moléculaires d’Orsay (ISMO) bij Parijs door KAAN Architecten, beeld Fernando Guerra FG+SG

KAAN Architecten heeft een nieuwe vestiging in Frankrijk geopend. Het Nederlandse bureau, dat onder leiding staat van Kees Kaan, Vincent Panhuysen en Dikkie Scipio, versterkt daarmee de internationale positie. Naast de nieuwe vestiging in Parijs heeft KAAN Architecten nog twee vestigingen: het hoofdkantoor in Rotterdam en een vestiging in São Paulo (Brazilië).

Met de opening van een derde vestiging in Parijs wil KAAN Architecten de positie in Frankrijk versterken en de relaties met bestaande en nieuwe partners ontwikkelen. Het nieuwe kantoor komt onder leiding te staan van architect Marylène Gallon, waarmee het bureau eerder al samenwerkten voor verschillende projecten.

Uitgangspunt voor het Franse bureau zal de kenmerkende multidisciplinaire ontwerpaanpak van het Nederlandse hoofdkantoor zijn. Daarmee wil KAAN Architecten contextspecifieke oplossingen bieden in zowel publieke als private projecten.

Cité de Métiers et de l'Artisanat in Lille (FR) door KAAN Architecten en Pranlas-Descours Architect & Associates, beeld Fernando Guerra FG+SG

Cité de Métiers et de l’Artisanat in Lille (FR) door KAAN Architecten en Pranlas-Descours Architect & Associates, beeld Fernando Guerra FG+SG

Projecten in Frankrijk

Afgelopen jaar leverde het bureau al drie projecten in Frankrijk op: woningbouw Saint-Jacques-de-la-Lande nabij Rennes, het gebied Rives de la Haute Deûle in Lille en het Institut des Sciences Moléculaires d’Orsay (ISMO) bij Parijs. Dit laatste project was onlangs nog genomineerd voor de EU Mies Award 2019.

Daarnaast is het bureau nu druk bezig met de realisatie van een aantal projecten. Zo zal het complex EuraTechnologies in Lille binnenkort worden opgeleverd en werkt het bureau samen met Pranlas-Descours Architect & Associates aan de Cité de Métiers et de l’Artisanat in Lille. Daarnaast is KAAN Architecten nu druk met het ontwerp van het kantorencomplex Aubervilliers in Parijs.

 

NIEUW: Monografie Architectuur

In deze digitale monografie vind je naast een selectie van de belangrijkste gebouwen van KAAN Architecten, een inleiding op het werk en een interview. Circa 60 pagina’s inspiratie! Lees meer en bestel >

 

Lees verder

 

 

Reageer op dit artikel