nieuws

Dezeen Awards 2019 van start

Architectuur

Dezeen Awards 2019 van start
Nationaal Keramiek Museum Het Princessehof Leeuwarden door i29 interior architects, beeld Ewout Huibers

Na een succesvolle lancering vorig jaar (3600 inzendingen wereldwijd) is nu de tweede editie van de Dezeen Awards vanaf 29 maart open voor inschrijving. De awards worden uitgereikt aan ’s wereld beste architectuur-, interieur- en designprojecten alsmede aan ontwerpers in deze categorieën.

Inzenden kan in 30 categorieën. Ook zijn er zes awards voor bureaus (gevestigde namen of opkomende bureaus) die kans maken op een Award. Bekijk hier voor welke categorieen je kunt inzenden.

Jury

In de jury nemen onder andere zitting: Vincent van Duysen (Winnaar ARC15 Architectuur Award), Li Edelkoort, Jaspar Jansen en Jeroen Dellensen van studio i29, Winy Maas (MVRDV), Eline Strijkers (DoepelStrijkers), Marije Vogelzang (eponymous)

Winnaars 2018

Onder de winnaars van de eerste editie bevinden zich uit Nederland: Windvogel bij Studio Roosegaarde (eveneens genomineerd voor de ARC18 Innovatie Award). Het project kreeg een onderscheiding in de categorie Lighting Design of the Year 2018 en Design Project of the Year. Laura Katharina Straehle en Ellen Rouwendal wonnen in de categorie Small Building of the Year met het Okana Centre for Change. Atelier NL kreeg een Homeware Design of the Year voor ZandGlas en werd benoemd tot Designer of the Year. In de categorie ‘Opkomend’ kreeg Envison deze titel en i29 werd benoemd tot interieurontwerper van het jaar.

Meer informatie over de Dezeen Awards 2019>>

Lees ook:

 

 

 

Reageer op dit artikel