nieuws

Bouwstart WeLoft Delft

Architectuur

Bouwstart WeLoft Delft
Doorsnede

In de Delftse Spoorzone is de bouw gestart van WeLoft Delft. Het stedenbouwkundig plan is gebaseerd op een panden structuur; naast elkaar geplaatste appartementengebouwen. Mulders vandenBerk Architecten heeft een ontwerp gemaakt voor het appartementengebouw WeLoft Delft.

Toelichting Mulders vandenBerk Architecten – Het ontwerp koppelt ruimtelijkheid aan efficiëntie. Het voorste deel van het complex heeft plafondhoogten van 4,10 meter. Hier ligt de woonkamer met een volledig glazen pui gericht op de straat. De achterste helft van het complex heeft een normale plafondhoogte van 2,60meter waar de slaapkamers zijn gelegen. Door deze combinatie zijn er meer 2,60 verdiepingen dan 4,10 verdiepingen. Hierdoor is het mogelijk om grote en kleine woningen binnen één concept en gebouwstructuur aan te bieden.

WeLoft Delft voorgevel

Voorgevel

De voorgevel is opgedeeld in zes traveeën. De verdiepingshoogte gecombineerd met de ranke gevelstructuur geeft het complex slanke gevel. De beige grijze gevelsteen -geostylistix van MBI- combineert goed met ton sur ton grijze aluminium kozijnen.

WeLoft Delft achtergevel

Achtergevel

De achtergevel is opgebouwd uit verspringende volumes. Hierdoor hebben de appartementen een extra buitenruimte in de ochtendzon. De raamindeling is eenvoudig gehouden met een verticale hoofdopzet waardoor dit de verspringende volumes ondersteunt.

Vink Bouw Nieuwkoop is onlangs gestart met de uitvoering aan de Nieuwe Gracht.

Lees ook

 

Foto's

Reageer op dit artikel