nieuws

Bedaux de Brouwer geselecteerd voor nieuwe Nardinc vleugel Singer Laren

Architectuur

Bedaux de Brouwer geselecteerd voor nieuwe Nardinc vleugel Singer Laren
Ontwerp Nardinc vleugel Singer Laren door Bedaux de Brouwer Architecten, beeld 3D Studio Prins

Singer Laren heeft Bedaux de Brouwer Architecten geselecteerd om de nieuwe Nardinc vleugel te ontwerpen. Het schilderachtige ontwerp voor het nieuwe museumgebouw kenmerkt zich door het tijdloze modernisme. In de nieuwe vleugel zal de Collectie Nardinc, een schenking van Els Blokker-Verwer, permanent te zien zijn.

Een jaar geleden ontving Singer Laren een omvangrijke schenking van Els Blokker-Verwer. De gift omvat de privécollectie kunstwerken van Els en Jaap Blokker: de Collectie Nardinc. Daarnaast bevat de schenking een bedrag voor de bouw van een nieuwe museumvleugel om permanent het ontstaan en de bloei van het Nederlands modernisme te kunnen laten zien.

Voor het ontwerp van deze nieuwe vleugel heeft het museum Bedaux de Brouwer Architecten geselecteerd. “Wij zijn unaniem als een blok gevallen voor het tijdloze modernisme van de architectuur van Bedaux de Brouwer Architecten,” aldus algemeen directeur Evert van Os. “Het ontwerp voorziet in een mooi, fris en duurzaam museumgebouw, dat prachtig aansluit bij de huiselijke omgeving van Singer Laren.”

Ontwerp Nardinc vleugel Singer Laren door Bedaux de Brouwer Architecten, beeld 3D Studio Prins

beeld 3D Studio Prins

Schilderachtig ontwerp

Het bestaande museum is in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontworpen door de Larense ‘landhuisarchitect’ Wouter Hamdorff. De klassiek moderne bovenlichtzalen, de heldere plattegrond en de materiaalkeuze van dit ontwerp hebben voor Bedaux de Brouwer als uitgangspunt gediend voor de opzet van de nieuwe vleugel.

Monografie Musea

In binnen- en buitenland openen veel nieuwe musea. Aan de hand van vijf actuele projecten bespreken we de toekomst van deze typologie.

Ga naar alle monografieën >

Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm is enthousiast over het ontwerp: “De architecten hebben een elegant en schilderachtig ontwerp gemaakt: een ‘villa museum’ dat een perfecte thuishaven biedt voor de Nederlandse modernisten uit de Collectie Nardinc.”

Singer Laren spreekt de hoop uit dat de Nardinc vleugel in de zomer van 2021 geopend wordt voor het publiek. Daarnaast heeft Singer Laren de ambitie om in deze periode de bestaande museumzalen met steun van haar supporters te moderniseren.

Lees verder

 

 

Reageer op dit artikel