nieuws

149 compacte sociale huurwoningen in Amsterdam-Oost

Architectuur

149 compacte sociale huurwoningen in Amsterdam-Oost

Woningcorporatie Ymere en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden recentelijk de realisatieovereenkomst voor het woningbouwproject De Eenhoorn aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost, naar een ontwerp van Korth-Thielens Architecten. De huidige 124 beneden-boven-woningen moeten plaats maken voor ruim 300 appartementen die geïnspireerd zijn op appartementen in het Finse Helsinki.

De woningen krijgen een grijs getinte gevel, een slimme woonindeling, veel grote ramen en hoge plafonds. In de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost worden in de 1e fase 149 compacte appartementen gerealiseerd die variëren in oppervlak. Er zijn appartementen beschikbaar van 32 tot ruim 80 vierkante meter.

De toekomstige bewoners van De Eenhoorn hebben alle voorzieningen binnen handbereik. Het appartementencomplex is goed bereikbaar met openbaar vervoer. De gevarieerde en eigentijdse gebouwen worden gecombineerd met een rustige autoluwe omgeving en groene gebieden.

Gemeenschappelijke ruimtes en gedeelde voorzieningen zijn in het appartementencomplex De Eenhoorn een goede aanvulling op de compacte woningen en zorgen voor meer sociale contacten. De gebouwen zijn gasloos en beschikken over zonnepanelen.

ERA Contour start naar verwachting in het voorjaar van 2019 met de heiwerkzaamheden voor de bouw van de appartementen.

Reageer op dit artikel