nieuws

Olympic House in Lausanne opent in juni aanstaande

Architectuur

Olympic House in Lausanne opent in juni aanstaande
Beeld: 3XN Forbes Massie

Eind juni opent tijdens de viering van de Olympische Dag, het nieuwe Olympische huis in Lausanne. Het gebouw brengt de IOC-werknemers die nu nog over vier locaties zijn verspreid, samen onder een dak in Parc Louis Bourget. Voor het ontwerp is, middels een internationale prijsvraag in 2014, 3XN uit Kopenhagen geselecteerd. Na de competitie is de samenwerking gestart met het Zwitserse architectenbureau IttenBrechbühl om de bouw te begeleiden.

Het ontwerp van 3XN vormt een eenheid met zijn omgeving en wordt een een belangrijk element in het openbare Louis Bourgetpark. De façade van het nieuwe gebouw verwijst naar de bewegingen van een atleet. Het gebouw wordt transparant opgezet, dit moet de doorstroming, communicatie, interactie en kennisuitwisseling tussen de medewerkers vergroten.

Olympic-House-Interieur. 3XN Forbes Massie

Beeld: 3XN Forbes Massie

De Unity-trap, die verwijst naar de Olympische ringen, zweeft over de volledige hoogte van het gebouw en verbindt de vijf verdiepingen via een centraal atrium. Het gebouw wil zowel lokaal als internationaal aan de meest veeleisende duurzaamheidsnormen voldoen en is ontworpen om energie- en waterefficiëntie, afvalvermindering en landschapsintegratie te bevorderen.

3XN Olympic House. Beeld: 3XN Forbes Massie

3XN Olympic House. Beeld: 3XN Forbes Massie

Lees meer

Reageer op dit artikel