nieuws

Nieuwe brandweerkazerne in Lokeren door Architecten Atelier

Architectuur

Nieuwe brandweerkazerne in Lokeren door Architecten Atelier
Brandweerkazerne in Lokeren door Architecten Atelier

Lokeren heeft haar plannen voorgesteld voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne. In het complex, een ontwerp van Antwerps Architecten Atelier, komt een toren van 20 meter om de brandweerslangen op een natuurlijke manier te laten drogen, zo schrijft Het Laatste Nieuws op haar website.

De stelplaats voor de brandweerwagens krijgt een ellipsvorm. De nieuwbouw wordt volledig opgetrokken in staal en beton waardoor het project in 12 tot 18 maanden afgerond kan zijn. De opening is voorzien voor het voorjaar van 2021. Het kostenplaatje van het project bedraagt 5,9 miljoen euro (inclusief BTW).

Huidige kazerne

De ligging van de huidige brandweerkazerne in de Pompiersstraat is niet optimaal. Vanuit historisch oogpunt werd gekozen voor die locatie in het centrum om eenvoudig bereikbaar te zijn voor vrijwillige brandweerlieden. Maar dat uitgangspunt is helemaal achterhaald, want ook in Lokeren slibben de centrumstraten tijdens de spitsuren dicht door het drukke autoverkeer waardoor de brandweerlieden soms kostbare tijd verliezen op weg naar de kazerne. Daarom bestelde de stad in de vorige zittingsperiode een studie naar een betere locatie. De keuze viel toen op locatie site van 4000 vierkante meter op de hoek van de Haarsnijderslaan en de Strijkersstraat.

Reageer op dit artikel