nieuws

Glenn Murcutt ontwerpt Melbourne’s MPavilion 2019

Architectuur

Glenn Murcutt ontwerpt Melbourne’s MPavilion 2019
Glenn Murcutt. Beeld: Alexandra Zafiriou

Het MPavilion in Melbourne wordt dit jaar ontworpen door de Australische architect Glenn Murcutt. De aankondiging volgt na het sluiten van het huidige paviljoen op 17 februari. Het ontwerp van Carme Pinós van Estudio Carme Pinós ontving het afgelopen jaar meer dan 133.000 bezoekers.

Murcutt (1936) wordt natiornaal en internationaal gerespecteerd vanwege zijn ecologisch gevoelige, duidelijk Australische architectuur.  In 2002 ontving hij de Pritzker-Architecture Prize voor het restaurant Berowra Waters Inn. Hij is onderscheiden met de Alvar Aalto-medaille, de Gold Medals van het Australian Institute of Architects en het American Institute of Architects. Daarnaast is hij een bekende docent en commentator.

Australian-Islamic-Centre-Melbourne. Beeld: AnthonyBrowell

Australian-Islamic-Centre in Melbourne. Beeld: Anthony Browell

Zijn belangrijkste werken omvatten onder meer het Australian Islamic Centre, Melbourne onder leiding van Hakan Elevli, het Arthur en Yvonne Boyd Education Center Riversdale Shoalhaven NSW, onder leiding van Wendy Lewin en Reg Lark, het Simpson-Lee House, Mt Wilson NSW, en het Marie Short House, North Coast NSW.

PB211_Murcutt. Beeld Anthony Browell

Boyd Centre, Riversdale Sth Coast NSW. Beeld Anthony Browell

Het MPavilion 2019 wordt 12 november 2019  geopend. Meer informatie

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel