nieuws

Bouw appartementencomplex Belvédère Den Bosch bereikt hoogste punt

Architectuur

Bouw appartementencomplex Belvédère Den Bosch bereikt hoogste punt

In Den Bosch heeft de bouw van het appartementencomplex Belvédère het hoogste punt bereikt. Het complex ligt aan de zuidrand van het Paleiskwartier en is ontworpen door NOAHH | Network Oriented Architecture voor opdrachtgever Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier.

In Belvédère komen in totaal 149 appartementen en één stadswoning. Allen hebben uitzicht over De Gement.Om deze reden is in tegenstelling tot de andere bouwblokken in het Paleiskwartier niet gekozen voor een gesloten blok maar voor terraswoningen in een vingervormig blok. Zo profiteren alle woningen van het uitzicht.

NOAHH Den Bosch Appartementencomplex

Karakteristiek voor het plan zijn de brede ondiepe woningen, zo schrijft NOAHH op haar website. Alle kamers zijn aan de gevel gelegen. Aan de noordzijde is het blok gesloten en vormt het een front naar de Vijverlaan. Door de wand hier op te delen in losse blokjes ontstaan bijzondere torentjes met een appartement per verdieping.

NOAHH Den Bosch Appartementencomplex

Belvédère is ontwerp van architect Patrick Fransen van het Nederlandse architectenbureau NOAHH. Hij maakte ook het ontwerp voor het naastgelegen Ricohkantoor.

Lees meer over NOAHH

 

Reageer op dit artikel