nieuws

Transformatie voormalig koelhuis Campina in Eindhoven

Architectuur

Transformatie voormalig koelhuis Campina in Eindhoven
Het ontwerp voor het koelhuis. © BHW/Ector Hoogstad Architecten

De verbouwing van het voormalige koelhuis van Campina aan de Dirk Boutslaan in Eindhoven naar een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten kan mogelijk al dit voorjaar beginnen. Het pand is door BHW gekocht voor 750.000 euro.

Bakkers Hommen Waerdevast heeft van de welstandscommissie groen licht gekregen om het plan verder uit te werken. Dat moet leiden tot de aanvraag van de omgevingsvergunning op korte termijn. Bakkers hoopt in het tweede kwartaal te kunnen beginnen met de transformatie van de betonnen kolos tot een licht en ruimtelijk bedrijfsverzamelgebouw. Dat krijgt langwerpige ramen en een bijna glazen opbouw en tuin op het dak.

Het gebouw is in 1969 gebouwd als uitbreiding van de opslagcapaciteit van Campina, aan de overkant van de Dirk Boutslaan. Het diende slechts een kleine twintig jaar als koelhuis. De laatste jaren stond het leeg en stripten krakers het pand.  Er is  2.451 m2 perceel en 4.188 m2 bedrijfsruimte. Het was van  Minerva Development en DHG.

Lees verder bij de bron

Meer over Ector Hoogstad Architecten

Reageer op dit artikel