nieuws

Tijdelijke huisvesting EMA in gebruik genomen

Architectuur

Tijdelijke huisvesting EMA in gebruik genomen
Beeld: Ronald Tilleman

Het Europese medicijnagentschap EMA vestigt zich in Spark, een ontwerp van Powerhouse Company, totdat het permanente onderkomen aan de Zuidas is opgeleverd. Spark, gelegen in Amsterdam Sloterdijk, is een renovatie van een voormalig kantoor van Deloitte.

Toelichting: Powerhouse Company
Beeld: Ronald Tilleman

Powerhouse Company heeft het gebouw uit 1992 getransformeerd door een nieuwe entree, plint en atrium te ontwerpen in opdracht van OVG Real Estate. Met de prominente en verfijnde luifel ontstaat een hoogwaardige entree met een hedendaagse uitstraling.

De entree is voorzien van een atrium zodat het daglicht diep de ontvangstruimte invalt. De nieuwe trappartijen zorgen voor een heldere routing die ontmoeting stimuleert. Met het ontwerp is het gebouw op duurzame wijze hergebruikt en toekomstbestendig gemaakt.

Lees meer over Powerhouse Company

 

Reageer op dit artikel