nieuws

Sydney zoekt ontwerpers voor nieuw wetenschapsmuseum

Architectuur

Sydney zoekt ontwerpers voor nieuw wetenschapsmuseum
Zicht op het Parramatta district

Sydney heeft een internationale ontwerpprijsvraag uitgeschreven voor de bouw van een nieuw museum aan de kade van de Parramatta River gelegen in de opkomende wijk, Central River City. Het nieuwe museum is bedoeld als uitbreiding van het huidige MAAS museum in het voormalige Ultimo Power Station.

Het nieuwe museum gaat het grootste planetarium (18.000 m2) van Australië huisvesten. Daarnaast krijgt het onderwijsmogelijkheden op het gebied van wetenschap, technologie, ingenieurskunst, kunst en wetenschap. Het ontwerp van de publieke ruimte voor het museum is eveneens onderdeel van de prijsvraag.

De prijsvraag, waarvoor teams zich tot 18 maart kunnen aanmelden, verloopt over twee ronden. Er zullen minimaal vijf finalisten worden geselecteerd. In de jury zit onder andere architect David Gianotten (OMA).

Naar verwachting wordt de winnaar van de prijsvraag eind dit jaar bekendgemaakt.

Meer informatie

In 2018 schreef Melbourne een prijsvraag uit voor het hoogbouwproject Southbank by Beulah. Het ontwerp van UNStudio is uitgeroepen tot winnaar en versloeg hiermee OMA en MVRDV. Bekijk hieronder de berichtgeving hierover.

UNStudio wint prijsvraag in Melbourne met ontwerp ‘Green Spine’

 

OMA’s voorstel voor Southbank Beulah competitie

 

 

Reageer op dit artikel