nieuws

Inschrijven voor European Award for Architectural Heritage

Architectuur

Inschrijven voor European Award for Architectural Heritage
Het Rijksmuseum door Cruz y Ortiz werd tijdens de eerste editie bekroond met een Award.

Tot 12 april is het mogelijk om in te schrijven voor de European Award for Architectural Heritage. Deze tweejaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door het COAC (Architects of Catalonia) en het AADIPA (Ass. of Architects for the Defence and Intervention in Architectural Heritage). Tijdens de eerste editie van deze Europese prijsvraag werd het Rijksmuseum door Cruz Y Ortiz bekroond.

Projecten, uitgevoerd of gepubliceerd in het Europese geografische gebied in de periode tussen 1 januari 2012 en 31 december 2018, en die voldoen aan de vereisten van de vier onderstaande categorieën kunnen worden aangemeld

– Categorie A: Interventie in gebouwd erfgoed
Alle architectonische, permanente of kortstondige interventies in architectonische eigenschappen van erfgoedbelang.
– Categorie B: Buitenruimten
Alle interventies in de historische openbare ruimte, in monumentaal en cultureel landschappelijke omgevingen.
– Categorie C: Stadsplanning
Alle planningswerkzaamheden gericht op de bescherming, het behoud en de verbetering van bouwkundig erfgoed.
– Categorie D: Bekendmaking
Die initiatieven, activiteiten en acties die gericht zijn op het verspreiden van de waarden van bouwkundig erfgoed

Voor deze vierde editie is het aantal finalisten verhoogd. Voor de categorie A maakt de jury een selectie van maximaal 15 en in B maximaal 10. In beide categorieën wordt een prijswinnaar en drie finalisten bekend gemaakt. In de categorieën C en D, is er één winnaar en drie finalisten. Met deze nieuwe formule, wil de organisatie meer projecten zichtbaar maken. Daarnaast wordt een Special Award uitgereikt, de Restauratie Award. Hiervoor komt een inzending in aanmerking die vanuit een technisch en methodologisch oogpunt opvalt door zijn kwaliteit, precisie en respect voor zijn omgeving.

De officiële prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de Internationale Biennial of Architectural Heritage Intervention in juni 2019.

Meer informatie

Meer over het Rijksmuseum

 

Reageer op dit artikel