nieuws

Inschrijven voor Brick Award 2020

Architectuur

Inschrijven voor Brick Award 2020
Monadnock won de Brick Award 2018 in de categorie ‘Feeling at home’. Hun Atlas Huis bewijst dat je een woning kunt bouwen in hoge kwaliteit op kleine schaal. Architecten: Sandor Naus, Job Floris; foto: Stijn Bollaert.

Voor de negende keer reikt Wienerberger in 2020 de tweejaarlijkse Brick Award uit, de internationale prestigieuze prijs voor keramische architectuurprojecten. Architecten beoordelen als onafhankelijke jury de innovatieve vormgeving, bijzonder gebruik van keramiek, functionaliteit en duurzaamheid van projecten over de hele wereld. In 2018 dongen meer dan 600 projecten uit 50 landen mee. Inschrijven kan tot 9 april 2019.

Projecten voor de Brick Award 2020 kunnen door architecten, architectuurcritici en architectuurjournalisten worden ingediend. De prijs wordt in vijf categorieën uitgereikt:
– Feeling at home
– Living together,
– Working together
– Sharing public spaces
– Building outside the box. Deze laatste categorie gaat over innovatieve concepten en manieren om baksteen te gebruiken, zoals nieuwe bouwtechnologieën of bijzondere keramische toepassingen in projecten.
In totaal worden 6 prijzen uitgereikt: naast de categorieprijzen is er ook een overall prijs.

Winnaar Brick Award 2018 grand prize: Kunstmuseum Basel. Architecten: Emanuel Christ, Christoph Gantenbein. Beeld: Rory Gardiner.

Brick20

Een panel van architectuurjournalisten en -critici doet de eerste selectie van 50 projecten. Deze worden gepubliceerd in het boek Brick20 dat in het voorjaar van 2020 verschijnt. Een onafhankelijke jury kiest de winnaars, die de prijzen in het voorjaar van 2020 in Wenen uitgereikt krijgen. Projecten hoeven niet met materialen van Wienerberger te zijn gerealiseerd.

Meer informatie

 

Reageer op dit artikel