nieuws

Harry Abels richt eigen bureau op in Amsterdam

Architectuur

Op 1 januari 2019 is het nieuwe bureau Abels & Partners Architecten van start gegaan, een nieuw bureau met zeven medewerkers, waaronder vier jonge architecten: Nina Kater, Itziar Epelde, Antonio Nieto en Stef Hoeijmakers. Harry Abels gaat het bureau leiden met ondersteuning van Mickey de Haan als office manager. Jop van IJzendoorn is stagiair.

Harry Abels richt eigen bureau op in Amsterdam

Het bureau is ontstaan vanuit IAA architecten Amsterdam. IAA architecten blijft in Amsterdam bestaan, maar op een andere locatie. Het kantoor van Abels & Partners blijft op de vertrouwde plek aan het IJ op de KNSM laan 53. Daar deelt ze de ruimte met Marco.Broekman Urban Research Architecture en Dubbel L buurtontwikkelaars.

Onderdeel van het bureau is Genius Loci dat onderzoek doet naar het karakter van een ruimtelijke omgeving, stad, dorp, regio en een buurt. Dit gebeurt in samenwerking met een team van onderzoekers door samen een beeld te schetsen van het object of de omgeving. ‘Antropologen, sociologen, sociaal geografen en stedenbouwers, architecten, beeldend kunstenaars, schrijvers en filmers werken dan samen aan het opbouwen van een opname die gebruikt kan worden om een goed beeld te verschaffen van alle aspecten en kwaliteiten die ontwerpers en beleidsmakers zouden moeten kennen om een visie op het object of gebied te formuleren.’

In Tubantia verscheen een interview met Harry Abels. Lees het hier.

Reageer op dit artikel