nieuws

Foster + Partners presenteert ontwerp China Merchants Bank HQ in Shenzhen

Architectuur

Foster + Partners presenteert ontwerp China Merchants Bank HQ in Shenzhen
China Merchants Bank HQ in Shenzhen door Foster + Partners, beeld Foster + Partners

Voor de China Merchants Bank heeft Foster + Partners twee torens met een hoogte van 350 en 180 meter ontworpen. Deze komen te staan in het nieuwe Super Headquarters District in Shenzhen. De torens gaan niet alleen het hoofdkantoor van de bank huisvesten, maar ook een luxe hotel, winkels en culturele voorzieningen.

De twee torens van de China Merchants Bank komen aan de Shenzhen Bay te liggen. Een groen plein met winkels en restaurants moet het project verbinden met de waterkant. Aan de andere zijde is juist een directe verbinding naar de metro.

In de 350 meter hoge toren komt het hoofdkantoor van de bank met in totaal 13.000 werknemers. Foster + Partners heeft brede kolomvrije vloeren ontworpen met een totaaloppervlak van 310.000 vierkante meter. Deze zijn flexibel in te delen en aan te passen naar de veranderende wensen van de China Merchants Bank.

De bovenste verdiepingen van het gebouw zijn publiek toegankelijk. Rond een hoog atrium zijn een galerie, evenementenruimtes en directiekamers gevestigd. Daarnaast is het hier mogelijk om te dineren met uitzicht op de Shenzhen Bay.

Lees ook

Foto's

Reageer op dit artikel