nieuws

UWV-kantoor Deventer wordt woongebouw

Architectuur

UWV-kantoor Deventer wordt woongebouw
Impressie: ArchitectenLab

Het voormalige UWV-kantoor in Deventer wordt getransformeerd naar een wooncomplex met 42 huurappartementen. Het ontwerp is van ArchitectenLab uit Deventer.

Het project omvat 42 compacte appartementen met hoogwaardige afwerking en inrichting, variërend van 40 tot 85 m2 woonoppervlakte. Het zogenaamde Hardonkcomplex ligt in de historische binnenstad van Deventer tegen het kernwinkelgebied en vlakbij het mooie Rijsterborgherpark. In de plint van het gebouw komen commerciële ruimtes voor kleinschalige creatieve bedrijven en horeca die goed aansluiten bij de korrelgrootte van de binnenstad. Toekomstige bewoners, ondernemers en bezoekers van het pand kunnen parkeren in de door gemeente Deventer, Unifore en Van Wijnen gerenoveerde Stadspoortgarage (oplevering medio januari 2019).

De transformatie wordt gerealiseerd naar een ontwerp van ArchitectenLab uit Deventer. Samen met projectontwikkelaar Getgripp is het gelukt het gebouw van een nieuwe gevel te voorzien. Deze gevel zorgt ervoor dat de nieuwe appartementen beschikken over veel lichtinval, hoogwaardige isolatie en prettige plattegronden met uitzicht. Na de kerstvakantie wordt gestart met de bouwvoorbereiding en de casco sloop van het gebouw. De totale transformatie neemt circa een jaar in beslag; de appartementen worden voor de kerst 2019 opgeleverd.

Reageer op dit artikel