nieuws

Plannen nieuw Museum van Bommel van Dam Venlo door BiermanHenket gepresenteerd

Architectuur

Plannen nieuw Museum van Bommel van Dam Venlo door BiermanHenket gepresenteerd
Impressies: BiermanHenket

Kort geleden zijn de bouwplannen voor het nieuwe Museum van Bommel van Dam in Venlo gepresenteerd. Het museum verhuist begin 2021 naar het voormalige postkantoor Keulse Poort. BiermanHenket heeft voor dit rijksmonument een visie geschetst.

Toelichting: BiermanHenket

Het Hoofdpostkantoor Keulse Poort werd in 1938 gebouwd naar een ontwerp van Rijksbouwmeester Hoekstra. In de verbouwplannen van BiermanHenket blijft de traditionalistische stijl gehandhaafd maar wordt de gevel bij het terras transparanter gemaakt.

Op de begane grond komen een museumcafé en een museumwinkel. Twee monumentale trappen zijn binnen het uitgangspunt; ze worden gerenoveerd en uitgebreid zodat ze van de kelder tot de tweede verdieping zullen gaan. Op het dak biedt een periscopisch venster uitzicht over Venlo. Na de realisatie heeft Museum van Bommel van Dam de beschikking over ruim 2.000 vierkante meter depot-, atelier- publieks en tentoonstellingsruimte.

Op basis van de eerste impressies wordt de komende maanden een voorlopig ontwerp gemaakt.

Meer over BiermanHenket

 

 

Reageer op dit artikel