nieuws

Ken je die van de Haagse wolkenkrabber? Die komt er niet!

Architectuur

Ken je die van de Haagse wolkenkrabber? Die komt er niet!
De Haagse wolkenkrabber die nooit gebouwd wordt

Op het internet circuleerde de afgelopen dagen een afbeelding van een wolkenkrabber in Den Haag die tegelijkertijd ook nog eens de hoogste van Nederland zou worden. Helaas die eer gaat aan Den Haag voorbij en blijft in Rotterdam. Daar wordt wèl gebouwd aan de hoogste toren van Nederland, de Zalmhaventoren, een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten.

De Haagse woontoren van 246 meter hoog nabij Station Holland Spoor blijkt een creatief hersenspinsel van een projectontwikkelaar uit Den Bosch te zijn. Een woordvoerder zegt, zo schrijft het AD, ‘dit plan was niet meer dan een vroege gedachteoefening.’

‘Dat de foto op het internet circuleerde is een ongelukkig toeval’. De projectontwikkelaar maakte een website voor zijn projecten die te vroeg online is gegaan. Iemand heeft toen de betreffende impressie opgepikt.’

De (nep)wolkenkrabber paste wel mooi in de plannen van Den Haag voor de aanpak van de crisis op de woningmarkt in de hofstad. Bekijk de plannen op de website van de regionale nieuwszender.

Zalmhaventoren, de hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten.

Bron: AD

Lees meer over hoogbouw

 

 

Reageer op dit artikel