nieuws

Tomas Dirrix ontvangt ARC18 Jong Talent Award

Architectuur

De ARC18 Jong Talent Award is uitgereikt aan Tomas Dirrix. De jury onder leiding van Peter Wingender (Office Winhov), is zeer onder de indruk van Dirrix’ krachtige manier van denken en ontwerpen.

Dirrix vertaalt zijn zoektocht naar de betekenis van architectuur en zijn fascinatie voor materialen en hun toepassingen met een groot vormgevend vermogen naar de soms weerbarstige realiteit van opdrachtsituaties en het bouwen. In zijn werk komen een autonome denkwereld en een operationele houding samen. De projecten en bouwwerken die uit deze houding en werkwijze voortkomen zijn fascinerend en beloven veel voor de toekomst.

Beloftevolle generatie

De jury was zeer onder de indruk van de genomineerden; het vak kan zich verheugen in een beloftevolle generatie jonge architecten. Ieder voor zich geven de genomineerden op een zeer eigen wijze invulling aan hun vakuitoefening en de jury verwacht van ieder van de genomineerden nog veel te zullen horen. In dit opzicht is de nominatie al een prijs op zich.

Voor de ARC18 Jong Talent Award waren de volgende vijf jonge architecten(teams) genomineerd: Rademacher De Vries, Dafne Wiegers, Daniel Venneman, Unknown Architects, Tomas Dirrix.

Jury

De jury van de ARC18 Jong Talent Award bestaat uit Peter Wingender, Office Winhov (voorzitter), Peter van der Gugten, Heijmans N.V. , Annemariken Hilberink, HILBERINKBOSCH architecten, Bastiaan Kalmeyer, design- en architectuurstudio IWT en secretaris Afke Laarakker van De Architect

Arc18 Awards

De ARC18 Meubel Award maakt deelt uit van de ARC18 Awards, de enige ontwerpprijs in Nederland van stoel tot stad. Deze prijzen bekronen het allerbeste werk van afgelopen het jaar in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail, innovatie en development. Verder worden de ARC18 Jong Talent Award en de ARC18 Oeuvre Award uitgereikt.

De ARC17 Jong Talent Award is een initiatief van de Architect.

Bekijk de genomineerden

Reageer op dit artikel