nieuws

Rijnboutt transformeert voormalig Telegraafgebouw Amsterdam

Architectuur

Rijnboutt transformeert voormalig Telegraafgebouw Amsterdam

Aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225 in Amsterdam waren ooit de voormalige drukkerij en de redactiekantoren van de Telegraaf gevestigd. Het rijksmonument, in 1930 ontworpen door architect J.F. Staal en toonbeeld van het functionalistische bouwen, wordt nu door Rijnboutt in opdracht van de Kroonenberg Groep getransformeerd tot een kantoor/retail gebouw. BAM Bouw en Techniek is ingeschakeld voor de bouw.

Na de oplevering medio 2019 voorziet Nieuwezijds Voorburgwal 225 (eigendom van de Kroonenberg Groep) in 7.300 m2 hoogwaardige kantoorruimte over vijf verdiepingen en een inpandige, tweelaagse parkeergarage. Boven in het gebouw,  wordt een panoramaverdieping gerealiseerd. De kantoorruimte is inmiddels volledig verhuurd aan Guerilla. Op de begane grond ontstaat een retailruimte van 2.700 m2 met een entree aan de Kalverstraat en aan de Nieuwezijds Voorburgwal. De spectaculaire pershal maakt straks deel uit van deze retailruimte en wordt daarvoor in ere hersteld door het verwijderen van de aangebrachte verdiepingsvloer. Ook wordt de wintertuin tussen beide panden hersteld.

De herontwikkeling van het voormalige Telegraaf gebouw gebeurt via de zogenoemde ‘Ronde Tafel’ samenwerkingsvorm. Hierin hebben opereren alle partijen op basis van gelijkwaardigheid en zonder hiërarchie in het projectteam.

Lees meer over Rijnboutt

 

Reageer op dit artikel