nieuws

OT Rotterdam (her)opent theater met voorstelling over Hugh Maaskant

Architectuur

OT Rotterdam (her)opent theater met voorstelling over Hugh Maaskant
Hugh Maaskant in gesprek. Beeld: Facebook

De theaterruimte van het Rotterdamse theaterinitiatief OT kwam begin dit jaar in handen van Ziegler | Branderhorst stedenbouw en architectuur. Het bureau bood OT Rotterdam de mogelijkheid om een deel van de ruimte, de foyer, te huren. Artistiek leiders Mirjam Koen en Gerrit Timmers maakten passende plannen voor voorstellingen en projecten voor het ‘tiny theater’ van 66 vierkante meter. Een daarvan is de korte openingsvoorstelling ‘Maaskant’, een reconstructie van een kritisch interview met de eigenzinnige en dwarse Rotterdamse architect.

De openingsvoorstelling van OT rotterdam op 9, 10 en 11 november over Hugh Maaskant is een reconstructie van een kritisch interview met Maaskant (gespeeld door Gerrit Timmers, artistiek leider van het gezelschap, uit begin jaren ’60 over het Technicon-complex aan het Benthemplein. De Rotterdamse architect is bekend van onder andere de Euromast en de Pier in Scheveningen. Tijdens de wederopbouw van Rotterdam heeft hij gezichtsbepalende gebouwen neergezet, zoals het Groot Handelsgebouw, het Technicon-complex en Hilton Hotel. Hij was wars van architectonische mooipraterij en was volgens de Rotterdammers, een echte Rotterdammer.

De Pier van Maaskant op AFFR

De Scheveningse Pier door Hugh Maaskant

Na afloop van de voorstelling is er telkens een gesprek met ‘de gast van de dag’ die reageert op de inhoud en thematiek van de voorstelling: vr 9 november Franz Ziegler & Ivar Branderhorst | za 10 november 16.00 Willem Sulsters | za 10 november 20.30 uur Tjeerd Hendriks | zo 11 november 16.00 Gyz La Rivière | zo 11 november 20.30 Michelle Provoost

Het Groothandelsgebouw in Rotterdam door Hugh Maaskant

 

Maaskant, OT Rotterdam, Coolhaven 98a, 9, 10, 11 november, 20.30 uur, za& zo ook om 16.00 uur. Tickets www.ot-rotterdam.nl. Met Gerrit Timmers, Daantje Idelenburg. Regie Mirjam Koen. Toegangsprijzen: € 10,-  / € 8,- (Rotterdampas, student, CJP, 65+). Deze voorstelling komt mede tot stand met subsidie van de gemeente Rotterdam

 

Reageer op dit artikel