nieuws

Nul-op-de-meter huizen voor Schoemaker Plantage Delft

Architectuur

Nul-op-de-meter huizen voor Schoemaker Plantage Delft

In de Klinkerbuurt 3 in de Schoemaker Plantage in Delft bouwt gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM 75 toekomstbestendige nul-op-de-meter huizen naar een ontwerp van WAM Architecten.

De wordt een buurt met zeer energiezuinige huizen, waarbij bijzondere aandacht is voor de uitstraling van de zogenaamde nul-op-de-meterhuizen (NOM).  Bij een nul-op-de-meterhuis zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans en wordt voorzien in gezond en comfortabel wonen.

In het ontwerp van WAM architecten hebben de huizen het karakteristieke uiterlijk van de ‘Nieuwe Delftse School-architectuur’ gecombineerd met het comfort van een bijzonder energiezuinig huis. De huizen zijn voorzien van een warmtepomp met een individuele gesloten bron. Zo hebben de huizen niet alleen vloerverwarming in de winter, maar ook vloerkoeling in de zomer en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, dat zorgt voor een gezonder binnenklimaat. De zonnepanelen zijn geïntegreerd in het ontwerp van de huizen, die hiermee kunnen voorzien in hun eigen energiebehoefte.

Wonen aan het stadspark

Het hart van de Schoemaker Plantage wordt gevormd door een groot stadspark, dat al tijdens de bouw van de huizen wordt aangelegd. De eerste bewoners wonen dus al aan het park bij het betrekken van hun nieuwe huis. De eerste 56 nul-op-de-meter huizen uit de eerste twee fasen worden reeds bewoond. Begin van de zomer is ook de verkoop gestart van zeventien herenhuizen aan het park, hiervan zijn nog enkele woningen beschikbaar. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Reageer op dit artikel