nieuws

Nieuw sportcomplex voor Zwolle

Architectuur

Nieuw sportcomplex voor Zwolle
Beeld: AGS Architects

Jan Bosch van AGS architects presenteerde onlangs de plannen voor de nieuwe WRZV-hallen naast het Kamperpad op bedrijventerrein Voorsterpoort in Zwolle. De nieuwbouw krijgt twee sportzalen, parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen en een restaurant.

Het gebouw van het sportcomplex WRZV kent volgens Jan Bosch ‘een opgaande beweging in verband met het hoger gelegen Kamperpad. De warme, optimistische geelgoude kleur refereert aan de ambities van de sporters.’ Een deel van de gevel bestaat uit hout, mogelijk van de massaal gekapte essen in rondom Zwolle. De geelgoude wand wordt mogelijk van metaal.

WRZV Zwolle AGS Architects

Beeld: AGS Architects

De twee sportzalen krijgen een grootte van 24 bij 44 meter en van 28 bij 48 meter. Er komen 112 parkeerplaatsen voor auto’s en 140 voor fietsen en een restaurant. Door de scheidingswanden kunnen de zalen in totaal worden opgedeeld in vijf afzonderlijke ruimtes. In de planning staan tien kleedkamers waarvan twee voor mindervaliden. In het pand komt naast (top)sport ook ruimte voor activiteiten waarmee het sportcentrum een sociale functie krijgt. Iets wat de opdrachtgevers, Stichting Sporthallen WRZV, al heel lang op hun wensenlijst hebben staan.

WRZV sporthallen Zwolle. Beeld: AGS Architects

Beeld: AGS Architects

De komende periode wordt gewerkt aan het definitieve ontwerp van de nieuwbouw. Volgend jaar start de bouw waarna volgens planning in 2020 de deuren van het nieuwe sportcentrum kunnen openen.

Beeld: AGS Architects

Foto's

Reageer op dit artikel