nieuws

Juryselectie Rotterdam Architectuurprijs 2018 bekend

Architectuur

Juryselectie Rotterdam Architectuurprijs 2018 bekend
Hogeschool Rotterdam Business School door Paul de Ruiter is een van de kanshebbers op de Rotterdamse Architectuurprijs 2018. Beeld: Ossip Architectuurfotografie

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam met een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Dit jaar waren er 52 inzendingen, kleine en grote projecten, transformaties en nieuwbouw, verspreid over Rotterdam. De jury heeft zich over de inzendingen gebogen en een selectie samengesteld van tien gebouwen. Tot en met 5 december kunnen Rotterdammers stemmen op wat in hun ogen het beste Rotterdamse gebouw van 2018 is.

De geselecteerde projecten zijn:

Erasmus MC door EGM Architecten. Beeld: Rob van Esch

Erasmus MC door EGM architecten

Nieuwe Binnenweg, door Joris Hekkenberg Architects, Gerard Peet, Anke Griffioen, Jeanne Hogenboom, Frank Belderbos (projectmanager revitalisering 2008-2012 tussen ’s Gravendijkwal en Lage Erfbrug en Joep Klabbers, ZOarchitecten  (projectleider Beeldkwaliteit, aangetrokken voor de verbetering van het aanzien van de bedrijfspanden).

Stadswinkel Stadhuis Rotterdam door de Munnik-de Jong architecten + Merk X

Vernieuwing van de Valkenier Vreewijk door BouwhulpGroep en Hebly Theunissen architecten

Boston & Seatlle door Frits van Dongen & Patrick Koschuch. Beeld: Bart van Hoek

Boston & Seatlle door Frits van Dongen & Patrick Koschuch

Zwemcentrum Rotterdam

Zwemcentrum Rotterdam op. Beeld Ronald Tilleman

Zwemcentrum Rotterdam door Kraaijvanger Architects

Hogeschool Rotterdam Business School door Paul de Ruiter Architects. Beeld: Ossip Architectuurfotografie

Hogeschool Rotterdam Business School door Paul de Ruiter Architects

Vier woongebouwen, kop van de Müllerpier. Architecten: Huis aan de Maas: Studio Marco Vermeulen & Studio Joyce Langezaal Müllerhuis: Blom ontwerpen & Gortemaker Algra Feenstra Energieke woning Müllerpier: InVorm architecten Müllerpier: lifetime-woningen met een fenomenaal uitzicht: Marja Haring

VMBO Melanchton door KAW

Pakhuismeesteren door awg architecten

Stemmen publieksprijs
Iedereen die in Rotterdam woont, werkt of er graag komt kan van 5 november tot en met 5 december stemmen op de projecten van de juryselectie via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl. Het gebouw met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De vakjury zal de nominaties en winnaar van de juryprijs aanwijzen.

Jury

Elke editie van de Rotterdam Architectuurprijs heeft een nieuwe jury. De vakjury van dit jaar staat onder leiding van voorzitter Samir Bantal (directeur van AMO) en bestaat verder uit Eva Pfannes (directeur van OOZE Architects), Bart Schoonderbeek (algemeen directeur van ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch), Jacob Voorthuis (hoofd vakgroep architectuur en stedenbouw aan de TU Eindhoven) en Renske van der Stoep (directeur architectenbureau ROFFAA).

Prijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad. Het is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 19 december worden de winnaars bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel