nieuws

Bouwstart KCAP’s 2Amsterdam aan de Zuidas

Architectuur

Bouwstart KCAP’s 2Amsterdam aan de Zuidas
Beeld: Provast/KCAP

Deze week is de bouw gestart van 2Amsterdam in het hart van de Zuidas, direct naast het WTC en station Amsterdam Zuid. Provast transformeert hier de voormalige kantoortorens van AkzoNobel en Stibbe tot een hoogwaardige mixed-use ontwikkeling naar een ontwerp KCAP Architects&Planners.

Het multifunctionele project bestaat uit 20.000 m² vvo multi-tenant kantoor, een Melia hotel met 330 kamers, een skybar en een ondergrondse parkeergarage met 374 parkeerplaatsen. De functies versterken elkaar, creëren 24/7 leven in het gebied en een groene corporate garden maakt de onderlinge verbinding. De duurzame kantoortoren bestaat uit grote, flexibel in te delen verdiepingen met vides en trappen en krijgt een BREEAM Excellent certificaat.

Het hotel en de parkeergarage worden eind 2020 opgeleverd en de kantoortoren in het voorjaar van 2021. Provast herontwikkelt de  torens voor het Commerz Real open-ended real estate fund hausInvest. De bouw is in handen van J.P. van Eesteren.

Gerelateerde content

 

Reageer op dit artikel