nieuws

Bouwstart Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn

Architectuur

Bouwstart Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn

Onlangs is de eerste paal geslagen van het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn, onderdeel van CSG Groene Hart. Het ontwerp is van DP6 architectuurstudio. Het nieuwe gebouw zal plaats bieden aan circa 700 leerlingen en zal ook de centrale diensten van SCOPE scholengroep huisvesten. Daarnaast heeft de school drie sportzalen, een fitness en een restaurant dat ook voor de buurt toegankelijk is.

Het nieuwe leerpark is onderdeel van het Mastplan Onderwijshuisvesting van Alphen aan den Rijn. Dit voorziet in nieuwbouw van de Alphense scholen voor voortgezet onderwijs. Het Scala College, Ashram College en de SCOPE Scholengroep krijgen in de plannen een nieuw gebouw die worden ingezet als tijdelijk onderkomen voor de leerlingen waarvan hun gebouw wordt vervangen. De drie scholengemeenschappen verzorgen voortgezet onderwijs voor ongeveer 7500 leerlingen.

Het onderwijsgebouw voor VMBO met praktijk en theorievakken wordt ingebed in zijn omgeving; aan de zijde van de Beatrixlaan volgt het de rechte structuur van de aangrenzende wijk, terwijl de gevel aan de parkzijde ‘meebeweegt’ met de lijnen van het park waarmee tevens ruimte wordt gemaakt voor het plein.

Groene Hart College Alphen ad Rijn DP6

Groene Hart Leerpark

Het nieuwe Groene Hart Leerpark maakt nog nadrukkelijker de koppeling tussen de onderbouw en de bovenbouw. Wat in de bovenbouw wordt gedaan, kun je in de onderbouw zien, horen, ruiken en proeven. In het nieuwe gebouw ontmoeten technologie, dienstverlening, commercie, natuur en ambachten elkaar. Leerlingen en medewerkers kunnen goed met elkaar communiceren, overleggen en samenwerken. De werkplaatsen en het restaurant worden zichtbaar van buiten de school.

Groene Hart College Alphen aan den Rijn DP6

Het nieuwe gebouw van Groene Hart Leerpark wordt volgens de planning in 2020 in gebruik genomen. Binnen de SCOPE scholen worden, als onderdeel van het Masterplan, ook de Topmavo en het Lyceum vernieuwd.

Lees meer over DP6 architectuurstudio

 

 

Reageer op dit artikel