nieuws

Wat te doen met het Binnenhof? Uitslag Binnenhof-InsideOut

Architectuur

Wat te doen met het Binnenhof? Uitslag Binnenhof-InsideOut
Edwin Scheepens en Janneke Verhagen van Studio Zuid winnaars categorie professionals Binnenhof InsideOut

Edwin Scheepers en Janneke Verhagen van Studio Zuid Design en student Rick Abelen zijn de winnaars van de Haagse design contest ‘BinnenhofInsideOut’. De wedstrijd is een initiatief van FaberExposize en richt zich op een aantrekkelijke Haagse binnenstad, waarbij de aandacht voor de geschiedenis van onze parlementaire democratie behouden blijft gedurende de periode dat het Binnenhof wordt gerenoveerd.

De prijs is uitgedeeld in twee categorieën, in de categorie Professionals ging de eerste prijs naar Stork Walk van Edwin Scheepens en Janneke Verhagen van Studio Zuid Design uit Eindhoven. De tweede prijs is gewonnen door Binnenhofstebuiten’ van Margit van Schaik, Jesper Baltussen (Baltussen van Schaik) en Max van der Westerlaken (werkzaam bij Rapp+Rapp Architecten). De derde plaats ging naar ‘Reflectie’ van Rob Minderman en Christiaan Jansen (Kubik Amsterdam). Eervolle vermelding: ‘Zicht op het Constructietheater’ van Frans van Ditzhuijzen en Thijs van Dalen (Studio Bureau Rotterdam).

Rick-Abelen is de winnaar van de categorie studenten van de prijsvraag Binnenhofinsideout

Rick-Abelen is de winnaar van de categorie studenten van de prijsvraag Binnenhofinsideout. Bekijk zijn toelichting in de pdf

Categorie studenten

Winnaar in de categorie studenten is ‘Poch é’ van Rick Abelen (TH Eindhoven). Tweede werd ‘BinnensteBuitenhof’ van Niels van Katwijk, Jill Postma, Kelsey Huis in ’t Veld, Chantal van Rossum en Lute Duvekot (InHolland Rotterdam). Een eervolle vermelding ging naar ‘Binnentoren’ van Lute Biesheuvel, Thomas Edes en Aditya Parulekar (TU Delft).


Beeld uit de inzending Poch é door Rick Abelen (beeld)

Jury

De jury onder leiding van Hedy d’Ancona, is naast deskundigen uit de wereld van kunst en design: Mary Hessing, Nynke Tynagel, Martijn Paulen en Erwin Olaf, samengesteld uit vertegenwoordigers van meerdere instanties die vanuit verschillende invalshoeken een belang hebben bij een aantrekkelijk Den Haag.

Dutch Design Week

Tijdens de  Dutch Design Week in Eindhoven is tot en met 29 oktober een tentoonstelling te zien van de winnende concepten. Los van het feit of een inzending met een prijs is gehonoreerd, beoordeelt het Kernteam Omgeving Binnenhof in Den Haag welke ideeën zij aantrekkelijk vindt en realiseerbaar acht. Uiteindelijk zullen we in 2020 daarvan de resultaten gaan zien.

Lees meer over Rick Abelen

Lees ook:

Foto's

Reageer op dit artikel