nieuws

Videoverslag projectbezoek Erasmus MC Rotterdam

Architectuur

Videoverslag projectbezoek Erasmus MC Rotterdam
Het Erasmus MC door EGM Architecten. Het bureau wil met hulp van het Oranje Handelsmissiefonds vergelijkbare gebouwen maken in Duitsland en Scandinavië. Beeld Ossip van Duivenbode

Op donderdag 20 september organiseerde de redactie van de Architect een projectbezoek naar het Erasmus MC in Rotterdam. Samen met Willemineke Hammer, partner bij EGM architecten, gingen we dieper in op de complexe stedebouwkundige integratie van het ziekenhuis in de stad. Daarnaast bespraken we hoe de filosofie van healing environment is geïntegreerd in het ontwerp.

Het Erasmus MC bevindt zich in het centrum van Rotterdam. EGM architecten transformeerde het bestaande ziekenhuis naar een nieuw Z-vormig complex waar zorg, onderzoek en onderwijs samenkomen. In het ontwerp van het gebouw stond het welbevinden van de patiënten, medewerkers en studenten centraal.

Bekijk het videoverslag.

Dit projectbezoek kwam tot stand in samenwerking met Boon Edam, Kingspan|Brakel Atmos en Bolidt.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel