nieuws

Tentoonstelling VICE VERSA door HOH Architecten

Architectuur

Door letterlijk en figuurlijk één laag toe te voegen aan de bestaande ruimte van BorzoGallery toont HOH Architecten tot 2 november 2018 de gelaagde geschiedenis van het pand aan de Keizersgracht. VICE VERSA slaat op de wederkerige relatie tussen verleden en toekomst, een proces van bouwen en verbouwen, achterom kijken en vergezichten maken, met verandering als belangrijkste contante. 

HOH Architecten ontwierp de tentoonstelling van BorzoGallery voor TEFAF 2018 waarbij de ruimte en de kunst samensmolten tot één totaalervaring. VICE VERSA slaat ook op de wederkerige relatie tussen kunst en architectuur. Werken van o.a. Joost Baljeu, Ewerdt Hilgemann, Jan Schoonhoven, Armando, Jeroen Henneman en Jurriaan Molenaar worden getoond naast werk HOH Architecten (maquettes, tekeningen, foto’s, 1:1 testmodellen). Het zijn werken die gaan over onthullen en verbergen, regels en uitzondering, massa en leegte, omkaderen, werkelijkheid en verbeelding.

Ingreep

Beeld  van  de 1:1 ingreep die HOH Architecten in de galerie doet. Een zwarte lijntekening is toegevoegd aan en over het bestaande pand en interieur. Ze laat zien hoe delen van het pand zijn geweest en daarmee ook hoe het door de jaren heen is getransformeerd. Van de oorspronkelijke gevel uit 1670, de verbouwing in 1950 van grachtenpand naar Boekhandel Dupont door architect Bodon en meer recent de verbouwing door Wiel Arets in 2005. De ingreep van HOH Architecten en het bestaande pand vormen samen een nieuw beeld.

Rondleiding

Informatie

BorzoGaller, Keizersgracht 516, Amsterdam
Tentoonstelling: 19 Oktober – 2 November, wo – za: 13.00 – 17.00 en op afspraak

Reageer op dit artikel