nieuws

Startsein tweede woontoren Overkamppark Dordrecht

Architectuur

Startsein tweede woontoren Overkamppark Dordrecht
Bouwstart middelste toren Overkamppark Dordrecht naar een ontwerp van Klunder Architecten. De linkertoren is al eerder gerealiseerd. Impressie: AM

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft deze week het startsein voor de bouw van de tweede toren van Overkamppark in Dordrecht naar een ontwerp van Klunder Architecten. De 55 appartementen in deze toren worden voorzien van een warmte- en koudeopslagsysteem en koken en stoken gebeurt zonder gas.

Overkamppark ligt in de wijk Dubbeldam en betreft in totaal 165 appartementen in drie ranke woontorens naar een ontwerp van Klunder Architecten. Iedere woontoren telt vijftien verdiepingen met daaronder een parkeergarage. In de nieuwe woontoren bevinden zich 55 appartementen (waaronder twee penthouses) en een commerciële ruimte. De oppervlakte varieert van 100 m2 tot 160 m2. D

Bewoners hebben uitzicht op de Dordtse binnenstad, het Hollands Diep, de Biesbosch en de polder. Er is ook een zorgzone met diverse zorgfuncties zoals het Albert Schweitzer Ziekenhuis, een polikliniek en een huisartsenpost. Daarnaast ligt de sportboulevard met diverse sportfaciliteiten.

Naar verwachting worden de appartementen medio 2020 opgeleverd.

Lees meer over Klunder Architecten

Reageer op dit artikel