nieuws

Plan voor station San Jose

Architectuur

Het Diridon Station in San Jose (VS) wordt herontwikkeld. Arcadis en Benthem Crouwel Architects maken hiervoor het plan. In 2027 moet het nieuwe station worden aangesloten op de verschillende grote OV-lijnen in de regio. Na de herontwikkeling wordt het station een van de drukste stations van Noord-Amerika.

Plan voor station San Jose
Beeld: Benthem Crouwel

Benthem Crouwel Architects en Arcadis werken samen met de Santa Clara Valley Transportation Authority (VTA), de stad San Jose, Caltrain en de California High Speed Rail Authority voor de eerste fase van het project. Deze eerste fase (kosten 5,5 miljoen euro) bestaat uit een ontwerp voor een nieuw station, het stedebouwkundige ontwerp en het projectmanagement. Naar verwachting kunnen de plannen over 18 maanden worden gepresenteerd.

Het station wordt verbonden met het omringende gebied dat eveneens wordt herontwikkeld. De toekomstige nieuwe woningen en kantoren moeten duizenden nieuwe bewoners en werkenden aantrekken. Van belang is dan ook de aansluiting op de BART- en Caltrain-lijnen. Deze komt in 2027 tot stand.

Ook moet het station op goede wijze worden verbonden met het omringend gebied, dat aan de vooravond van een grote herontwikkeling staat. Dankzij functies als nieuwe woningen en kantoren zullen naar verwachting duizenden nieuwe bewoners en werkenden naar het gebied trekken.

Lees meer over Benthem Crouwels Architects

 

 

Reageer op dit artikel