nieuws

Update: Ontwerp- en Ideeënprijsvraag 071 Nieuwe Parels

Architectuur

Stichting ArchiScienza van Fons Verheijen en RAP Leiden lanceren een ontwerp- en ideeën prijsvraag voor het project 071 Nieuwe Parels. Samen met een team van onderzoekers en architecten vond de stichting 71 plekken in Leiden waar een bijzondere architectuurinterventie mogelijk is. ‘Op zo’n plek zou een parel kunnen groeien: een hoogwaardig ontworpen woning op een unieke plek in Leiden.’ Op deze manier moet een parelsnoer ontstaan van spannende architectuur, dat door middel van particulier opdrachtgeverschap tot stand is gekomen.

Update: Ontwerp- en Ideeënprijsvraag 071 Nieuwe Parels

De 71 plekken zijn in een door ArchiScienza gemaakt boekje verzameld. Het boekje was aanvankelijk bedoeld om de nieuwe raadsleden en het nieuwe college te overtuigen. Die overtuigingspoging is geslaagd. Wethouder Fleur Spijker van de gemeente Leiden omarmt het plan en lanceert begin 2019 een nieuwe versie van het boekje waarin de mogelijkheden en ontwerpen (met vermelding van namen van de bureaus) worden gepubliceerd.

Voor deze nieuwe uitgave worden ontwerpen gezocht. Wil je meedoen? Selecteer uit het boekje, klik hier om te downloaden, de locatie waarvoor je een ontwerp wilt inzenden. Dat ontwerp moet volgens de uitschrijvers dan wel aansprekend, baanbrekend, architectonisch hoogstaand, vernieuwend en voor bewoners en omstanders een aangenaam en comfortabel gebouw zijn.

• Voeg bij de inzending een schets, collage of rendering toe, die overeenkomt met de locatie-foto (foto’s van de locatie zonder opmaak zijn op aanvraag beschikbaar via info@nieuweparels.nl  Op de tekeningen mag de naam van de inzender niet herkenbaar zijn (geen namen of logo’s)
• Lever je schetsplan digitaal in, uiterlijk op 19 november 2018, 13.00 uur, via info@nieuweparels.nl met als onderwerp ‘inzending Prijsvraag 071 Nieuwe Parels’. De uitslag is op 28 november in Leiden. Meer informatie: www.rapleiden.nl
• Eventuele vragen n.a.v. de prijsvraag kunnen ook via dit mailadres gesteld worden.

Naast het hieronder vermelde prijzengeld, maken deelnemende ontwerpers zoals gezegd kans om gepubliceerd te worden in het nieuwe boekje. Dit vergroot uiteraard ook de kans op realisatie van het ingezonden ontwerp.

Voorwaarden (lees ook in de bijgesloten pdf)

• Een vakjury beoordeelt anoniem de inzendingen
• Je geeft door mee te doen toestemming je ontwerp op te nemen in het nieuwe boek 071 Parels voor Leiden, met vermelding van je naam
• Je hebt geen claim op de gekozen locatie
• RAP Leiden en ArchiScienza streven ernaar alle ingezonden plannen op te nemen in het boekje; zij voorbehouden zich het recht keuzes te maken.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel