nieuws

Nominaties Abe Bonnema Prijs Jonge Architecten 2018 bekend

Architectuur

Nominaties Abe Bonnema Prijs Jonge Architecten 2018 bekend
Barcode Architects Villa X. Beeld: Christian van der Kooy

De jury heeft vijf architecten genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2018. De prijs is bestemd voor architecten onder 40 jaar. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 17 november in de Achmeatoren te Leeuwarden.

Doel van de Abe Bonnema Prijs is het vestigen van aandacht op jonge talentvolle architecten, die een bijdrage leveren aan vernieuwing van de architectuur. Via de prijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect Ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

De jury selecteerde vijf gebouwen die in de afgelopen twee jaar (2016-2017) in Nederland zijn opgeleverd. De genomineerden zijn:

– Thijs van Bijsterveld (Shift architecture-urbanism) voor het Matryoshka House in Rotterdam
– Marieke Kums (STUDIO MAKS) voor de uitbreiding van Park Vijversburg in Tietjerk
– Jan Nauta (Studio Nauta) voor Huis aan het Meer in Oudega (W)
– Bart van der Salm (VANDERSALM-aim) voor de Erftransformatie op landgoed ’t Rozendael-’t Nijenhuis, twee woningen + atelier in Wijhe
– Caro van de Venne (Barcode Architects) voor Villa X in Goirle

De jury van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2018 staat onder voorzitterschap van Esther Agricola. De andere juryleden zijn Michiel Riedijk, Dick van Wageningen, Eric Frijters, Annelies van der Goot en Saskia Bak.

Op zaterdag 17 november is in Leeuwarden (13:30 – 17:30 uur) de bekendmaking van de winnaar.

Lees ook:

Reageer op dit artikel