nieuws

Even voorstellen: Rademacher De Vries – Nominatie ARC18 Jong Talent Award

Architectuur

Even voorstellen: Rademacher De Vries – Nominatie ARC18 Jong Talent Award
Christopher Rademacher & David de Vries

De genomineerde talenten voor de ARC18 Jong Talent Award zijn bekend. De komende weken presenteren de kandidaten zich met een korte video op onze website. Vandaag: Rademacher De Vries, opgericht door David Rademacher en Christopher de Vries. Het bureau werkt aan intrigerende projecten waarbij op kleine schaal aansluiting wordt gezocht bij grote landschappelijke/ stedenbouwkundige transformaties.

In het volgende filmpje stelt dit jonge architectenbureau zich voor:

Uitkijkpunt Luikerweg

De zandsteengroeve in de Sint-Pietersberg te Maastricht wordt getransformeert tot natuurgebied. Rademacher De Vries ontwierpen de scenografische route die vanaf het plateau op de Sint-Pietersberg naar de groeve afdaalt. Lees hier meer over dit bijzondere project.

Luikerweg Maastricht - Rademacher De Vries

Pointcloud inmeting uitkijkpunt Luikerweg

David Rademacher & Christopher de Vries

David Rademacher (1984) studeerde af als architect aan de ETH-Zürich in 2011.Tijdens zijn studie werkte hij voor Jo Coenen Architecten en Werkplaats Vincent de Rijk. In de periode 2011 – 2015 werkte hij voor Vogt Landschaftsarchitekten en als docent en onderzoeker aan de leerstoel van prof. Vogt voor landschapsarchitectuur aan de ETH in Zürich. In 2014 richtte hij samen met Christopher de Vries het bureau Rademacher de Vries Architecten op. Sindsdien doceerde hij aan de Berlage Instituut, Center of Advanced Studies in Architecture and Urban design en aan de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst.

Christopher de Vries (1985) studeerde af als architect aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) in 2011. Tijdens zijn studie werkte hij voor West 8 en Jo Coenen Architecten. In de VS werkte hij als onderzoeker voor het New Geographies Lab aan de Harvard GSD en daarna voor Pierre Belanger bij Opsys. Tijdens zijn studie richt hij twee onderzoeksgroepen op die hedendaagse verstedelijkingsproblemen onderzochten: Urban Emergencies en thEuropean Infrastructure Lab. Tussen 2012 en 2014 werkte hij bij ZUS in Rotterdam waarna hij in 2014 met David Rademacher het bureau Rademacher de Vries oprichtte. In 2014 doceerde hij een afstudeerstudio aan de TU Delft. Sinds 2017 is hij verbonden aan het onderzoeksplatform Future Urban Regions.

Reageer op dit artikel