nieuws

Even voorstellen: Daniël Venneman – Nominatie ARC18 Jong Talent Award

Architectuur

Even voorstellen: Daniël Venneman – Nominatie ARC18 Jong Talent Award

De genomineerde talenten voor de ARC18 Jong Talent Award zijn bekend. De komende weken presenteren de kandidaten zich met een korte video op onze website. Vandaag: Daniel Venneman, een jonge architect die opereert op het grensvlak van product en architectuur. Hij valt op door zijn passie voor en expertise in duurzaamheid en veelheid aan resultaten die hij al met deze benadering wist bereikte.  

In het volgende filmpje stelt Daniël Venneman zich voor:

Indigo Atelier Woning:

Een mooi voorbeeld van een project van het architectenbureau woonpioniers, dat is opgericht door Daniël Venneman, is het de Indigo Atelier Woning, hier vindt je meer informatie over het project.

beeld Henny van Belkom

Daniël Venneman

Venneman (1984) studeerde in 2009 cum laude af in Architectural History and Theory aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Hij werkte bij architectenbureaus in binnen en buitenland en hij initieerde verschillende samenwerkingen en ondernemingen. Hij was mede-oprichter van The Cloud Collective, Hermit Houses en Indigo voordat hij in 2016 het bureau Woonpioniers oprichtte. Met dit bureau focust hij zich op compacte, bezielde, low-impact woonvormen. Door vanaf de eerste schetsen bijzondere aandacht te schenken aan energie en door nauw samen te werken met de bouwers, realiseert hij integrale ontwerpen met een minimale ecologische footprint.

Reageer op dit artikel