nieuws

Even voorstellen: Dafne Wiegers – Nominatie ARC18 Jong Talent Award

Architectuur

Even voorstellen: Dafne Wiegers – Nominatie ARC18 Jong Talent Award
Dafne Wiegers

De genomineerde talenten voor de ARC18 Jong Talent Award zijn bekend. De komende weken presenteren de kandidaten zich met een korte video op onze website. Vandaag: Dafne Wiegers. Deze jonge architect legt op bijzondere wijze verbinding tussen haar twee expertises: de digitale wereld en architectonisch ontwerp. Wiegers is partner bij Architectuurstudio Herman Hertzberger.

In het volgende filmpje stelt Dafne Wiegers zich voor:

Home of Legends

Dafne Wiegers wil in haar werk aantonen dat fysieke architectuur kan leren van game-ruimten. In haar afstudeerproject Home of Legends onderzocht zij hiervoor de mogelijkheden. Hier vind je meer over dit project.

Home of Legends - Dafne Wiegers

Home of Legends – Dafne Wiegers

Dafne Wiegers

Dafne Wiegers (1986) studeerde Communicatie- en Informatiewetenschappen (specialisatie digitale communicatie) aan de Rijksuniversiteit Groningen en Bouwkunde (cum laude en winnaar afstudeerprijs) aan de Hanzehogeschool Groningen. Hierna begon ze aan de Master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Haar afstudeerproject werd genomineerd voor de Archiprix en de YTAA.

Tijdens haar studie werkte ze bij AHH architecten. Hier is ze inmiddels partner en bezig met verschillende projecten, waaronder de transformatie van het structuralistische icoon: het Centraal Beheer-kantoor in Apeldoorn.

Home of Legends - Dafne Wiegers

Home of Legends – Dafne Wiegers

Dafne is altijd gefascineerd geweest door de digitalisering van ons leven en wat fysieke architectuur kan leren van digitale architectuur en van game-ruimte. Ze wil aantonen dat we door goed naar games te kijken meer uit architectuur kunnen halen dan we nu doen, en dat gebouwen zo veel avontuurlijker kunnen worden. Over dit onderwerp doceert ze aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. “De wereld kan net zo spannend worden als een game”.

Reageer op dit artikel