nieuws

Bouwstart Celsius Snellius Woensel West in Eindhoven

Architectuur

Bouwstart Celsius Snellius Woensel West in Eindhoven

In Eindhoven wordt gewerkt aan de verbetering van de wijk Woensel-West. Deze week startte de bouw van Celsius Snellius, onderdeel van de tweede fase van Plan Celsius. De stedebouwkundige visie en het ontwerp zijn van de hand van Tarra architectuur & stedenbouw en Buro Lubbers.

Woningcorporatie Stichting Sint Trudo realiseert in De Eindhovense wijk nieuwbouw die voldoen aan modern comfort en hedendaagse eisen op het gebied van duurzaamheid. Rond het Celsiusplein worden daarom zo’n 400 oude woningen vervangen door nieuwe woningen. Daarnaast omvat het gefaseerde plan betaalbare bedrijfsruimten. Hurks is ingeschakeld voor de bouw.

Celsius Snellius bestaat uit 129 woningen van 60 tot 90 m2 en 15 commerciële ruimtes. Het woonprogramma bestaat uit 15 maisonnettes boven de bedrijfsruimten en 76 grondgebonden woningen van twee of drie bouwlagen. Ook komen er drie zogenaamde torenwoningen van vier woonlagen met een dakterras. De overige woningen zijn 2-laags met een kleiner vloeroppervlak, bestemd voor 1 tot 2 persoonshuishoudens.

Net als bij de tegenovergelegen eerste fase, Celsius Van der Bildt wordt bij Snellius een ‘huiskamergevoel’ gecreëerd. Onder meer door middel van een toegangspoort aan de Edisonstraat met daarachter een eigen, autoluwe openbare ruimte. Ook bij Snellius zal het niet ontbreken aan kleur, al wordt de bijzondere look bij deze fase vooral gezocht in de grote buitenruimte en een veelheid aan groenvoorzieningen.

Plan Celsius

Plan Celsius omvat in totaal vier fases. Celsius Van der Bildt is een jaar geleden opgeleverd. Die fase is bijzonder kleurrijk, inclusief bijzondere muurschilderingen met referenties naar de wetenschappers naar wie de omliggende straten zijn vernoemd. Net als bij de eerste fase worden de woningen in Snellius zeer energiezuinig. Ze zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen op het dak.

Reageer op dit artikel