nieuws

Open Oproep Oslo Architecture Triennale 2019

Architectuur

Open Oproep Oslo Architecture Triennale 2019

De Oslo Architecture Triennale staat in het teken van de negatieve kant van de economische groei. De laatste twee eeuwen bracht deze groei welvaart met zich mee, maar de grenzen aan de groei zijn zichtbaar. Sociale rechtvaardigheid, gezondheid en welzijn, kwaliteit van leven, geluk en andere niet-monetaire succesmaatregelen haperen. Hulpbronnenwinning, broeikasgasemissies, afval en toxiciteit, temperaturen, zeespiegels, extreme weersomstandigheden en meer van dergelijke indicatoren van klimaatafbraak zorgen dagelijks dat de tijd van ons wereldbeeld opraakt. De Triennale doet een open oproep voor alternatieven waarin de economische groei niet langer de basis van de samenleving is.

Deze open oproep nodigt individuen en multidisciplinaire teams uit om voorstellen in te dienen die de architectuur van degrowth onderzoeken in de context van de collecties en faciliteiten van de nieuwe bibliotheek.

Photos: Tool library, workshop of architectural experiments, and occasional discotech. Sugarhouse Studios. Courtesy of Assemble. | Sverre Fehn, Pavilion, The National Museum – Architecture, Oslo. Photo: National Museum / Morten Thorkildsen. | La Remise, Bibliothèque d’outils, Montréal. Photo: Frédérique Ménard-Aubin. 2016. | Emily Allchurch, Grand Tour: In Search of Soane (after Gandy), 2012.

Tijdens het tien weken durende programma van de Triennale ondergaat het Nationale Museum van Architectuur van Oslo een transformatie naar een bibliotheek met architectonische toekomstbeelden.  De Triennale-bibliotheek zal bestaan ​​uit artefacten en installaties die de architectuur van degrowth vanuit meerdere perspectieven verkennen. Tekeningen, modellen, materialen, gebruiksvoorwerpen, apparaten en ideeën worden verzameld en gecatalogiseerd en sommige worden beschikbaar gesteld aan bibliotheekleden om te lenen en te gebruiken. De bibliotheek zal een ruimte zijn om te blijven hangen en te leren, een opslagplaats van nuttige en mooie voorwerpen die de architectuur van een Degrowth-economie verkennen om bekritiseerd, gemeten, bestudeerd en genoten te worden.

Vind hier de volledige Open Oproep. Deadline: 19 november 2018.

Oslo Architecture Triennale 2019

De Oslo Architecture Triennale wordt gehouden van 26 september tot 24 november 2019. De OAT 2019 heeft als thema een herziening van het tempo van de groei van de geïndustrialiseerde samenlevingen en de schaal van winning, productie, consumptie, ontwikkeling en bouwen hierin te herzien. Meer informatie:

Reageer op dit artikel