nieuws

Tinker wint internationale prijsvraag Natural History Museum Denemarken

Architectuur

Tinker wint internationale prijsvraag Natural History Museum Denemarken

In Kopenhagen verschijnt in 2022 een compleet nieuw Natuurhistorisch Museum. Via internationale aanbesteding is het Nederlandse ontwerpbureau Tinker imagineers uit vier bureaus geselecteerd om de nieuwe scenografie te ontwerpen voor een oppervlakte van 4900 m2. Het tentoonstellingsbudget is 25 miljoen euro en in totaal telt de collectie meer dan 14 miljoen objecten

Toelichting: Tinker Imagineers

Tinker is verantwoordelijk voor het concept, ontwerp (3D, 2D en multimedia) en de productiebegeleiding van de nieuwe tentoonstelling. Het centrale thema van het museum is “Our Planet” en bevat de complete geschiedenis van het ontstaan van de planeet tot aan de wereld van vandaag. Bezoekers zien hier niet alleen de grote rijkdommen van de natuur, maar ook de invloed van de mens op de planeet. Bovendien ervaren zij hoe ze bij kunnen dragen aan de bescherming van onze aarde.

Nieuw museum

Het nieuwe museum, ontworpen door het Deense bureau Lundgaard & Tranberg Architecten, is een fusie van vier vooraanstaande Deense universitaire instituties: The Botanical Garden, the Botanical Museum and Library, the Geological Museum en the Zoological Museum in Kopenhagen.

Denemarken

Denemarken is bekend terrein voor het Utrechtse bureau. In 2017 opende Tirpitz, een museum volledig geïntegreerd in het duinlandschap, ontworpen door Bjarke Ingels Group en Tinker.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel