nieuws

Rotterdam Architectuurprijs 2018 gestart

Architectuur

Rotterdam Architectuurprijs 2018 gestart
CPO Hooidrift door SUBoffice architecten en biq architecten werd in 2017 de winnaar van de vakjuryprijs van de RAP.

Architecten, opdrachtgevers, bouwers en andere betrokkenen kunnen hun gebouw, dat tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018 in gebruik is genomen, aanmelden voor de Rotterdam Architectuurprijs. De inzendtermijn sluit op 10 oktober.

Elk type gebouw kan meedingen naar de prijs. De Rotterdam Architectuurprijs (RAP) is niet alleen op zoek naar nieuwbouw, maar ook naar transformaties van bestaande architectuur. Alle inzendingen krijgen een plek op deze site en dingen mee naar de RAP-vakjuryprijs en de RAP-publieksprijs.

Vakjuryprijs

Elk jaar stelt de organisatie een nieuwe vijfkoppige vakjury samen. De jury beoordeelt alle inzendingen en maakt een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie het beste laten zien. Na een bezoek aan de gebouwen wijst de jury genomineerden en winnaar aan. In het juryrapport zet zij haar observaties en bevindingen uiteen.

Universiteitsbibliotheek Erasmus Universiteit Rotterdam door Defesche van den Putte

Universiteitsbibliotheek Erasmus Universiteit Rotterdam door Defesche van den Putte kreeg in 2017 de RAP-publieksprijs

Publieksprijs

Iedereen kan de maand november stemmen op gebouwen uit de tien geselecteerde projecten. Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs. De publieks- en vakjuryprijs worden uitgereikt op 19 december in de Burgerzaal van het Stadhuis.

Aanmelden kan via de website Rotterdamarchitectuurprijs.nl.

Lees ook:

Reageer op dit artikel