nieuws

Render: Woonproject Louise Marie in Antwerpen

Architectuur

Render: Woonproject Louise Marie in Antwerpen

De braakliggende locatie op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomsstraat in Antwerpen krijgt met het project Louise Marie een nieuwe residentiële bestemming. Het woonproject ontleent haar naam aan het kinderziekenhuis dat hier in de vorige eeuw gevestigd was.Voor het ontwerp werkte Cores Development samen met POLO Architects.

Het project Louise Marie bestaat uit twee gebouwen verbonden met een glazen scherm dat een akoestisch microklimaat creëert in de gemeenschappelijke binnentuin van de bewoners. Het project gaat beschikken over 207 appartementen en penthouses, variërend in grootte van 54 m2 tot 98 m2. De oppervlakte van het terras varieert tussen 12 en 44 m2. De bouwwerkzaamheden starten op in het voorjaar van 2019 en de oplevering is voorzien eind 2022.

Patrick Lootens, architect en medeoprichter van POLO Architects, licht toe hoe het ontwerp maximaal inzet op leefkwaliteit en woonbeleving: “Het gaat om een gekende en toegankelijke site in Antwerpen die meteen in het oog springt wanneer je de stad benadert. Door het gebouw te ontdubbelen ontstaat een harmonieus geheel met afgeschermde gedeelde buitenruimte en privéterrassen. De landschapsontwikkeling wordt getypeerd door de parkachtige omgeving, de waterpartij en het groen die samen volledig in lijn zijn met de uitstraling van de gebouwen.”

Meer resultaten voor POLO Architects

Foto's

Reageer op dit artikel