nieuws

Plannen voor park in Amstel III

Architectuur

Plannen voor park in Amstel III

Vijf investeerders in het te transformeren kantorengebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost willen de Hondsrugweg ombouwen naar het Hondsrugpark. Dit moet het groene hart van het gebied worden.

Amsterdam heeft het gebied aangewezen tussen de Johan Cruijff Arena en Ikea voor transformatie naar woningen en werkplekken. In het gebied rondom metrostation Bullewijk aan de kant van Amstel III zijn vijf projectontwikkelaars samen met de gemeente actief om de transformatie uit te voeren. Verschillende kantoorgebouwen zijn gekocht door de ontwikkelaars en maken plaats voor nieuwe woontorens of worden getransformeerd naar woon- en werkplekken.

Groen is een belangrijk element binnen stedelijk gebied. Ze onderzoeken de mogelijkheid om van de Hondsrugweg het Hondsrugpark te maken. Rond 2020 verdwijnt de Hondsrugweg namelijk. Wonam, Vastint, COD/DUQER, G&S Vastgoed en Certitudo hebben daartoe Stichting Hondsrugpark opgericht om samen met de gemeente de mogelijkheid van een park in combinatie met toekomstige bereikbaarheid te onderzoeken.

De partijen hebben op 14 september het Informatiecentrum Hondsrugpark op de hoek van de Hondsrugweg en het Bullewijkpad geopend. Vooruitlopend op het park, is het plan om rondom de Hondsrugweg in 2019 al een aantal feestelijke activiteiten en evenementen te organiseren.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel