nieuws

Nieuw Gerechtsgebouw Breda geopend

Architectuur

Nieuw Gerechtsgebouw Breda geopend

Koning Willem-Alexander opent vandaag (14 september) het nieuwe gerechtsgebouw voor Zeeland en West-Brabant in Breda. Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects en Rob Hootsmans in samenwerking met consortium InBalans. Opdrachtgever is het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Breda en de toekomstige gebruikers, de Rechtbank Zeeland-West Brabant, het Openbaar Ministerie Zeeland-West Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming.

Het gerechtsgebouw telt 27 zittingszalen, kantoren en publieksruimten. Er kunnen ook extra beveiligde zittingen worden gehouden, zodat de rechtbank voor gevoelige zaken tegen bijvoorbeeld motorclubs of topcriminelen niet meer hoeft uit te wijken naar Rotterdam, Schiphol of Amsterdam.

Vrouwe Justitia heeft in het nieuwe gerechtsgebouw ook een plaats gekregen. Het betreft het beeld dat in 1889 voor de eerste rechtbank in Breda werd gemaakt en dat steeds is meeverhuisd.

Lees ook:

Architectuur

 

Reageer op dit artikel