nieuws

Leidsche Rijn Centrum krijgt 430 nieuwe huurwoningen

Architectuur

Leidsche Rijn Centrum krijgt 430 nieuwe huurwoningen
Impressie Leidsche Rijn Centrum

Leidsche Rijn Centrum krijgt er circa 430 nieuwe huurwoningen bij. Twee derde valt in de sociale huur, een derde in de middenhuur. De architectenbureaus Dam & Partners, NWA en JCAU ontwerpen elk een deel van het complex.

Woningcorporaties Mitros en Portaal, woningorganisatie Wonam en de gemeente Utrecht tekenden 3 september de ontwikkelingsovereenkomst. De bouw start begin 2020. Het complex komt in de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, nabij NS-station Leidsche Rijn. Het gebouw krijgt een parkeergarage, fietsenstalling en op de begane grond voorzieningen. Op de kop aan de zuidkant bij de Grauwaartsingel en Centrumboulevard heeft het ontwerp negen verdiepingen, de rest is zes hoog.  In de duurzaamheidsambitie zal dit project voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (Beng1).

Meer over de betrokken architecten

Business

 

Reageer op dit artikel