nieuws

DP6 wint selectie Hogeschool Leiden

Architectuur

DP6 wint selectie Hogeschool Leiden
Impressie: DP6

DP6 is de winnaar van de architectenselectie voor de uitbreiding van de Hogeschool Leiden aan de Zernikedreef. Het bureau won de opdracht met een ontwerp waarin het bestaande gebouw en de nieuwbouw met een atrium worden verbonden. Door het toevoegen van dit centraal gelegen atrium met grand café, ontmoetingsplekken en de campusruimte wordt het hart van de hogeschool versterkt.

Door het toevoegen van een flexibele vleugel en een verbindend centraal atrium wordt er ruimte gecreëerd voor ontmoeting, kennisuitwisseling en concentratie. Het centrale atrium is daarnaast een visitekaartje van de duurzaamheidsambitie van de hogeschool. De nieuwbouw voor de hogeschool zal aan de buitenzijde naadloos aansluiten op het bestaande gebouw. Het interieur van het centrale atrium borduurt voort op het thema van de verschillende sferen binnen de hogeschool. Hierdoor wordt de herkenbaarheid en daarmee de oriëntatie-mogelijkheden binnen het gebouw versterkt. Het nieuwe atrium krijgt een tijdloze en internationale uitstraling met hoogwaardige en warme materialen.

Dp6 Leiden

Impressie: DP6

Projectgegevens:

Programma: Duurzame uitbreiding hogeschool
Ontwerp: DP6
Ontwerpteam: Chris de Weijer,  Richelle de Jong, Robert Alewijnse, Rosanne van Yperen en Gaelle Le Coz
Start project: 2018
Oplevering: 2021
Opdrachtgever: Hogeschool Leiden
Adviseurs: Aronsohn Rotterdam | Nelissen ingenieursbureau Eindhoven
Oppervlakte: 5900 m2

Meer resultaten van DP6

Reageer op dit artikel