nieuws

ARC18 Awards ongekend hoog aantal inzendingen

Architectuur

ARC18 Awards ongekend hoog aantal inzendingen

Liefst 475 inzendingen zijn dit jaar ingezonden voor de ARC18 Awards. De komende weken buigen de verschillende jury’s zich over de inzendingen en selecteren de potentiële kanshebbers.

Voor de ARC18 Architectuur Award zijn 171 projecten ingezonden. Deze prijs wordt toegekend aan projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid op innovatieve wijze combineren met verrassende architectuur. De jury, bestaande uit Ellen van Loon (OMA – voorzitter), Dirk Peters (Barcode Architects), Mariet Schoenmakers (stedebouwkundige), Marten Kuijpers (Het Nieuwe Instituut), Paul van Bergen (DGMR) en Harm Tilman  (de Architect, secretaris) beoordeelt deze week de inzendingen. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen na een bezoek aan de genomineerde projecten.

ARC18 Interieur Award

De ARC18 Interieur Award ontving 107 inzendingen en richt zich op het versterken van een professionele én vernieuwende discipline interieur. De jury bestaat uit Folkert van Hagen (GROUP A – voorzitter), David Baars (TomDavid Architecten), Marcel Abbringh (Stibbe), Daria Scagliola (Scagliola Brakkee fotografie) en Willem Wopereis (HofmanDujardin, secretaris) en buigt zich volgende week over de kanshebbers. Ook deze prijs wordt toegekend na een bezoek aan de genomineerde projecten.

ARC18 Meubel Award

37 meubelprojecten dingen mee naar de eindoverwinning. Deze prijs is bestemd voor meubelontwerpen in de werkomgeving. De jury bestaat uit: Richard Hutten (voorzitter) Tamara van der Valk (cepezed), Jasper Blum (Colliers) en Marieke Giele (de Architect, secretaris). Doel van ARC18 Meubel Award is het aanmoedigen van innovatie in meubelontwerp en het stimuleren van het maken van meubels voor de werkomgeving.

ARC18 Detail Award

De ARC18 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept. Voor de prijs zijn 48 projecten als mogelijke winnaar aangemeld. De jury wordt gevormd door: Jacq. de Brouwer (Bedaux de Brouwer – voorzitter), Albert Herder (Studioninedots), George Henkens (Aronsohn raadgevende ingenieurs), Hans de Wilde (D.W. Investments) en Marieke Giele (de Architect, secretaris).

ARC18 Innovatie Award

46 projecten (al dan niet opgeleverd) doen een gooi naar de overwinning in de ARC18 Innovatie Award. De jury, bestaande uit Thijs Asselbergs (Thijs Asselbergs architectuurcentrale – voorzitter), Pieter Stoutjesdijk (The New Makers), Marcel Bilow (TU Delft), Petran van Heel (ABN AMRO) en Astrid de Wilde (de Architect, secretaris), neemt volgende week een beslissing over de kanshebbers.

ARC18 Development Award

27 projecten die tot stand zijn gekomen door de samenwerking tussen architect en projectontwikkelaars zijn ingediend voor de ARC18 Development Award. De jury voor deze Award bestaat uit: Jeroen van Schooten (Team V – voorzitter), Adam Smit (ZZDP Architecten), Bas van Veggel Timeless Investments), Ron van den Berge (Van Gool Elburg), Heleen Aarts (Amvest) en Harm Tilman (de Architect, secretaris). Met deze prijs wordt de inzet van excellente architectuur in commerciële projectontwikkeling gestimuleerd.

ARC18 Jong Talent

Uit 39 personen, afkomstig uit het netwerk van de Architect, zijn vijf jonge talenten voorgedragen voor de ARC18 Jong Talent Award. Aan de jury, bestaande uit Jan Peter Wingender (Office Winhov – voorzitter), Peter van der Gugten (Heijmans), Bastiaan Kalmeyer (IWT), Annemariken Hilberink (Hilberink Bosch Architecten) en Afke Laarakker (de Architect – secretaris) de taak om een waardige opvolger van Gert Kwekkeboom te vinden.

Voor ARC18 Awards werkt de Architect samen met Tarkett, SV Collection, ROHDE & Grahl, Oniro, KUBUS, JUNG en RED Company.

Reageer op dit artikel