nieuws

Almere verzamelt ideeën voor nieuw stadspark

Architectuur

De Stadhuispromenade in Almere Centrum verandert in de nabije toekomst in een stadspark. De gemeente Almere roept al haar inwoners en bezoekers aan het centrum op te laten weten hoe zij hun tijd in dit park het liefste willen besteden. Tot en met 30 september kan iedereen zijn eigen idee indienen of ideeën van anderen ‘liken’. De ideeën worden meegegeven aan het ontwerpteam onder leiding van Lola Landscape Architects.

Almere verzamelt ideeën voor nieuw stadspark

Op de Stadhuispromenade, het gebied tussen het Stadhuis en De Nieuwe Bibliotheek, staat twee keer per week de markt, maar op andere dagen gebeurt er op het moment weinig. In de komende jaren wordt deze stenige vlakte echter omgetoverd tot een nieuw stadspark voor alle Almeerders en bezoekers van Almere Centrum. Deze ontwikkeling maakt onderdeel uit van de 8-pleinenstrategie van Almere Centrum en is onderdeel van Almere 2.0.

Meedenken met het ontwerpteam

Alle ideeën zijn welkom, zolang ze aansluiten bij de kernwaarden van het nieuwe park: rust, groen en speels. Ideeën kunnen eenvoudig ingediend worden via www.tussenuurinAlmere.nl. Dit kan tot 30 september aanstaande. Op de website is ook een overzicht te vinden van alle inzendingen. Bezoekers van de website kunnen bestaande ideeën ‘liken’ door op het hartje naast een inzending te klikken.

De opgehaalde ideeën worden ter inspiratie meegegeven aan het ontwerpteam, dat onder leiding staat van Lola Landscape Architects. Zij maken een ontwerp, dat in het voorjaar van 2019 aan de stad gepresenteerd wordt, onder andere via deze website.

Lees meer over LOLA Landscape Architects

Reageer op dit artikel